top of page
Search

Valokuvien kätköistä

Updated: May 28, 2019

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kuuluu vanha sanonta. Valokuviin on tallentunut vuosikymmenten ajan ilon ja surun hetkiä, muistoja sekä tunnelmia, joihin haluaa palata vielä tulevaisuudessakin. Valokuva-albumi voi olla siis melkoinen aarreaitta! Tällä viikolla haluaisimme kysyä teiltä arvon lukijat, millaisia valokuvia teille on kerääntynyt vuosien varrella. Ovatko ne muistutuksia tärkeistä päivistä, hauskoja tilanneotoksia, vaiko ihan arjen hetkistä kertovia kuvia. Vain sillä on väliä että se on sinulle tärkeä! Kuviahan voi olla monta, ja ne voivat yhdessä muodostaa tarinan.


Kuva: yksityiskokoelmat

Haluaisimme että lähettäisitte valokuvan pdf-muodossa, eli ihan sähköisesti osoitteeseemme minunaarteeni@gmail.com. Kuva voi olla skannattu, puhelimella otettu, tai voit ottaa kuvan valokuvasta puhelimellasi. Jos kuvaan liittyy tarinaa, liitä se mukaan, haluaisimme kuulla sen mieluusti! Lähetetyt valokuvat otetaan mahdollisesti mukaan Minun aarteeni- näyttelyyn printattuina versioina. Voit lähettää useammankin kuvan, maksimimääränä pidettäköön kymmentä kappaletta.

Kuvaan voi tallentaa yllättäviäkin hetkiä. Tässä talitiainen on lentänyt taloon sisään joulupäivänä. Kuva: yksityiskokoelmat

Valokuvassa on voimaa. Ei ihme, että kun valokuvausta alettiin harrastamaan ensimmäisiä kertoja, ihmiset pelkäsivät kuvan oton vangitsevan heidän sielunsa. Nykyään meno on eri, sillä päivässä otetaan noin kolme miljardia digitaalista kuvaa maailmanlaajuisesti.

Valokuva vuodelta 1838, Boulevard du Temple, Louis Daguerre. Kuva: wikicommons

Valokuvat kertovat meille tarinoita menneestä. Ihmisillä on ollut tapana ikuistaa vain ne elämän tärkeämmät hetket, ja niin vanhimmat valokuvat ovat yleensä niitä kaikista varjelluimpia. Niihin on käytetty aikaa ja vaivaa. Ensinnäkin, kuvan ottamista on edeltänyt melkoinen työprosessi, etenkin jos sen on ollut tarkoitus olla muisto jostain tärkeästä päivästä. Kuvaamista on seurannut yleensä se jännittävin vaihe, kuvan kehittäminen joko studiossa tai ihan itse. Odotus lisäsi aina jännitystä, etenkin kun vanhemmilla kameroilla ei aina tiedetty etukäteen onnistuko otos, ja lopputuloksen näki vasta sitten kun kuvaa pystyi pitelemään fyysisesti käsissään. Vaikka nykyään otetaan paljon enemmän kuvia, ei se tarkoita että modernimmilla vehkeillä otetut kuvat olisivat yhtään sen vähemmän arvokkaita. Koko elämä on täynnä tärkeitä hetkiä, ja on kuvaajasta kiinni, mitkä hetket haluaa säilyttää ikuisesti.


Joten, arvon lukijat, mitä te pidätte jakamisen arvoisina hetkinä?

82 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page