top of page
Search

Aarrenosto: Äitini nukke


Aarrenostona arkeen: pikkuinen romanttiseen silkkipukuun puettu nukke alkuperäisessä laatikossaan. Aarteen lainaajan äiti (s. 1916) oli saanut nuken nuorimmalta sisareltaan joululahjaksi v. -45, siis melkein kolmikymppisenä!


''Nukke oli tätini omin käsin tekemä, ja se oli äidilleni niin rakas, että se otettiin esiin vain harvoin ja silloinkin suurella hartaudella. Nukkea sai vain varovasti pidellä, muttei leikkiä. ''


''Arvoa varmaan nosti se, ettei äidillä tai hänen sisaruksillaan ollut jäljellä mitään lapsuusaikaisia leluja eikä juuri muutakaan, ne lienevät jääneet Sortavalan kotiin evakkoon lähdettäessä. (Koti oli alunperin 1900-luvun alkuvuosina perustettu Ouluun, jossa ensimmäiset lapset syntyivät. Sortavalaan oli muutettu pari vuotta ennen äitini syntymää ja sieltä osa perheen yhdeksästä lapsesta päätyi evakkovuosina Ouluun.)

Nukke on alkuperäisessä rasiassaan, jossa on myös tallella tätini ‘’saatekirje’’. kirjeestä selviää, että nukke oli saanut tekijältään nimen Laura Margareetta. Nuken valmistusta ja luonnettakin siinä kuvaillaan.''



Tämäkin aarre on esillä Minun aarteeni- näyttelyssä, jonka avajaispäivä lähenee hurjaa vauhtia: tasan kaksi viikkoa avajaisiin!


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page