top of page
Search

Korttijuhlaa

Tänä päivänä moni nuori saa valkolakkinsa, ja viettää valmistujaisjuhlaa. Lahjaksi he saavat rahaa ja elämisen apuja, mutta myöskin kortteja joilla läheiset heitä haluavat muistaa. Kortteja voi säästää muistona, mutta millaisia tarinoita ne kertovat? Kerro meille korttisi tarina osoitteessa minunaarteeni@gmail.com! Voit myös liittää kuvan kortistasi. Otamme mielellämme kortteja osaksi Minun aarteeni-näyttelyä.


Kortteja annetaan monesti lahjan yhteydessä, mutta milloin viimeksi olet postittanut kortin? Postikorttien lähettäminen on ehkä vähentynyt, mutta niiden merkitys on pysynyt yhtä tärkeänä. Postikortti edustaa, etenkin nykyaikana, toisten huomioonottamista ja muistamista elämän eri hetkinä.


Erilaisia postikortteja elämän eri tilanteisiin.

Postikorteilla on pitkä historia. Suomessa on ollut postilaitos jo liki 400 vuotta, mutta ensimmäiset postikortit lähetettiin Yhdysvalloissa 1840-luvulla, mistä se levisi sitten muuallekin.

Korteissa voidaan myös muistaa menneitä aikoja. Kuvassa Hietasaari vuonna 1906

Yleisimmin lähetämme matkoilta postikortteja läheisillemme, mutta mikään ei estä ostamasta korttia itselle. Tässä postikortissa on se erikoisuus, että se on tehty polttamalla Tarton kuva puuhun. Kortin omistaja J25 hankki kortin itselleen muistoksi ollessaan vaihdossa Virossa 2015.

Nykyään postikortteja voi myös teettää itselle tärkeiden valokuvien pohjalta. Näin elämän pienet tärkeät hetket voidaan ikuistaa kortin muotoon. Kortteihin voi myös kirjoittaa runoja tai terveisiä kortin vastaanottajalle. Tämän kortin pariskunta halusi ikuistaa kauniin muiston kortiksi, ja tilasi uniikin kortin Postilta. Kortti koristaa seinää pienen taulun lailla.

(Kuvat: O23 ja T20, kiitos teille!)



Varsinkin näin keväällä moni lapsi ja nuori saa kortin kiitoksena ja muistamisena opettajiltaan tai sukulaisiltaan. Onko sinulle jäänyt talteen opettajalta saatu kortti?

Kevään ja valmistujaisten kunniaksi toivotamme museologian tiimin toimesta onnea kaikille valmistuneille!

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page