top of page
Search

Jaetut Unet- näyttelyn avajaiset

Viime viikolla lähetimme Minun Aarteeni- agentin katsomaan perjantaina avautunutta Jaetut Unet- näyttelyä ja sen avajaisia. Tilaisuuden avasi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Satu Haapanen, ja avajaispuheen piti Heinon taidesäätiön puheenjohtaja Rauli Heino sekä Oulun taidemuseon amanuenssi Elina Vieru.


Sirkus, Pekka Jylhä 1999-2000. Kuva: Luuppi

Näyttelyssä oli mukana 50 eri tekijää, ja näyttely jatkuu toiseen kerrokseen asti. Teokset ovat alkupuheen mukaan valittu kokonaisuutensa perusteella, eli kollektiivisesti ne muodostavat surrealistisen kirjon. Näyttelyä kiertäessä ei aika käy pitkäksi, ja teoksista voi löytää paljonkin katsottavaa yksityiskohdista.


Yksityiskohta teoksesta Kylässä, Petri Hytönen 2005

Taidemuseossa oli mukava kierrellä ja nähdä muita museologian opiskelijoita ja koulututtuja (hei teille!) sekä tietenkin ammentaa näyttelyteknillisiä toteutuksia tulevaisuuden töitä varten. On varsin huomattavaa, että Jaetut Unet- näyttelyyn on saatu Heinon säätiön antamana näin paljon taidetta niin monelta suomalaistaiteilijalta, kun yleensä näyttelyissä näkyy vain muutama taiteilija. Tunnettujien nimienkin töitä löytyy, mm. Iiu Susirajaa, J.A. Juvania ja Pekka Luukkolaa.


Kaksoset jäätikön reunalla, Markku Laakso 2015

Vaikka iso osa töistä oli maalaus- ja valokuvapainotteisia, näki näyttelyssä myös hyvin erilaisia lähestymistapoja unien maailmaan. Veistosteoksia, kolmiulotteisuutta ja yllätyksellisyyttä löytyi rutkasti näyttelytiloista.


Moss Girl, Kim Simolsson 2019

Lyhyesti, ehdoton suositus Jaetut Unet-näyttelylle!

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page