top of page
Search

Ihan itte tein!

Siinä se on. Ihan itse tehty esine! Se saattoi viedä vain hetken... tai vaikkapa vuosia. Joka tapauksessa tekijän täyttää ylpeys, kun hän tehnyt tähän maailmaan kokonaan uuden asian. Itse tehdyt asiat omaavat täysin omanlaisensa magian, mikä tekee niistä tärkeitä. Niistä tulee ihan oikeita aarteita.


Asioiden tekeminen voi olla harrastus, minkä kanssa rentoudutaan television äärellä, niiden tekemisestä voidaan kilpailla kisoissa tai se saattaa olla jopa elinkeino. Jos vaan tahtoa, aikaa ja vähän luovuutta riittää, periaatteessa mitä tahansa pystyy tekemään.

Villasukat ovat hienoja, mutta käytännöllisiä! (Kuva Pixabay)

Neulontapuikkoja pyörittämällä on mahdollista saada itselle tai läheiselle lämmikettä. Alunperin puikot saattoivat tuntuivat jopa pelottavilta, mutta mitä enemmän sukkia, lapasia, kaulahuiveja, villapaitoja... ja kaikkea muuta tekee, sitä luonnollisemmin puikot oppivat pyörivät kädessä. Ehkä kutoja on saanut tehtyä vasta ensimmäisen parinsa tai ehkä hän on kutonut jo vuosia. Harjoitus tekee mestarin, ja onneksi villasukat, jos mitkä, antavat miljoonia erilaisia kuviomahdollisuuksia, mitä harjoitella.


Enemmän kuin tuhat sanaa. (Kuva Pixabay)

Alussa oli tyhjä kangas, mutta maalilla ja mielikuvituksella oli mahdollista tehdä, mitä tahansa. Miten olisi muotokuva äidistä, maisema kotiseudun jokimaisemasta tai kiekuraisia abstrakteja kuvioita? Maalauksessa voi olla kaikki sateenkaaren värit tai ei mitään niistä, ne voivat olla mustavalkoisia tai todellisia pastellitaivaita. Kaikki on taiteilijasta kiinni. Parhaimmillaan maalauksista tulee pysyviä osia tekijänsä koteja, eikä elämä ilman niiden olemassaoloa tunnu enää mahdolliselta.


Alussa oli nappi, neula ja vähän tahtoa. (Kuva Pixabay)

Oli kyse sitten koulutöistä, kansallispuvusta tai vaikkapa itse tehdystä cosplay-asusta, itse tehdystä vaatteesta saa olla ylpeä. Itse tehdyt asut ja asusteet ovat melkein taiteeksi luokiteltavaa tavaraa, koska lopputulos on aina uniikki, ja tekijänsä voi tehdä siitä juuri sellaisen kuin haluaa. Myös käytetty aika näkyy lopputuotteessa, sillä paidan voi ommella tunnissa, tai pitsiä voi nyplätä vaikka vuosia. Kummassakin tapauksessa on tärkeää se, että ottaa sen ensimmäisen askeleen työn aloittamiseksi, ja lopussa kiitos seisoo.



Mikä on sinun ''ihan itte tein''- hetkesi? Mitä olet saanut tehtyä omin käsin, ihan itse, ja mitä haluaisit kertoa työstäsi? Lähetä meille kuvaa ja tarinaa osoitteeseen minunaarteeni@gmail.com! Otamme mieluusti Minun aarteeni-näyttelyyn mukaan oululaisten itse tekemiä asioita!

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page