top of page
Search

Elämän merkkitapahtumat

Updated: May 25, 2019

Elämä harvoin pysyy samanlaisena päivästä toiseen. Ihminen kokee paljon asioita ajan myötä, ja käy läpi monia merkittäviä päiviä. Syntymäpäivät, valmistujaiset, työpaikan saamiset, nimipäivät, tupaantuliaiset sun muut ovat kaikki niitä arjesta poikkeavia pieniä iloja, joita me rakastamme kokea. Oikeastaan mikä vain voi olla merkkipäivä, jos sellaiseksi päivän kokee. Tällä viikolla haluamme kysyä teiltä, arvon lukijat, mitä te pidätte elämänne merkkitapahtumana, ja millaisia esineitä teille on jäänyt niistä muistoksi? Esittele se meille rohkeasti osoitteessa minunaarteeni@gmail.com! Otamme mieluusti vastaan myös valokuvia pdf- muodossa, jos haluat kuviasi näyttelyyn esille.


Valmistujaiset ovat monille nuorille elämän merkkipäivä.



Näiden merkittävien päivien seurauksena mukaamme tarttuu muistoja niistä. Valokuvat, lahjat, kortit ja diplomit ovat varsin virallisia, mutta muistona voi olla vaikkapa kivi, ensimmäinen irronnut hammas tai omituinen koriste-esine. Usein pidämme tallessa niitä asioita, joihin liittyy vahvoja hyviä muistoja, ja joita me pidämme höpsöistäkin syistä tärkeinä. Esineen tunnearvo voi määräytyä myös sattuman kautta, kun tavallisesta esineestä tulee ajan ja seikkailujen kautta tärkeä muistoesine.


Hääjuhlista jää useita hyviä muistoja. ( Kuva Chilstudios)


Lahjat ovat tärkeitä sosiaalisten suhteiden ylläpitäjiä. Lahja voi olla ihan mitä vain, mikä annetaan toiselle saadakseen lahjan saaja hyvälle tuulelle. Monesti annamme lahjoja toisille kiittääksemme, tai ihan vain muistuttaaksemme toisia siitä, kuinka tärkeitä he ovat meille. Voimme pitää lahjoja tallessa pitkiäkin aikoja, koska ne muistuttavat meitä niiden antajista, ja hyvistä ajoista mitä koimme heidän kanssaan. Lahjoja voi antaa hääpäivänä, syntymäpäivänä, tai ihan vain kiitoksena vietetystä ajasta. Mitäpä jos tekisit tästä päivästä merkittävän ystävällesi, ja hankkisit hänelle lahjan?


Ihmisillä on psykologinen tarve pitää muistoesineitä. Kun elämässä tapahtuu jotain suurta, haluaa pitää hyvät muistot tallella, ja niin näiden merkitapahtumien tullessa niistä saadut esineet voivat viedä meidät ajassa taaksepäin. Hyvään muistoesineeseen tiivistyy monta tarinaa, monta ajatusta ja monta muistoa.



(Kuva pixbay)


Aina lahjan tai muistoesineen ei tarvitse olla iso tai arvokas. Tärkeintä on, että sitä pitää tärkeänä, ja haluaa säilyttää sen tulevaisuudessakin. Mitä juuri sinulle on jäänyt muistoksi elämän merkkitapahtumasta?

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page